Moederlief.nl

QUOTES

"Het hart van een moeder is een afgrond op de bodem waarvan men altijd vergiffenis vindt." - Honor de Balzac - Frans schrijver (1799-1850)

Online gasten

We hebben 22 gasten en geen leden online

kinderen_laten_je_de_wereld_met_hele_andere_ogen.jpg

Pasen 2020

 

1e Paasdag zondag 12 april 2020

2e Paasdag maandag 13 april 2020

Blijf alert, blijf thuis en als je al de deur uit gaat....hou die 1.5 m afstand!!
Leuke spulletjes voor Pasen koop je het veiligst en het liefst online!
Paas feestwinkel

 

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag. 

Pesach:
De oorsprong van het christelijke paasfeest ligt in de joodse traditie. Het joodse Pesach (in de christelijke liturgie Pascha) is nauw verbonden met de uittocht uit Egypte, de Exodus. De viering en herdenking hiervan werd volgens het Bijbelboek Exodus de avond voor de uittocht ingesteld en is de eeuwen door in verschillende vormen bewaard gebleven. Inherent is het herdenken van de grote daden van God aan het volk Israël. Hierin ligt het idee van 'bevrijding' besloten. Dit geldt ook voor het christelijke paasfeest, zij het vanuit een andere invalshoek. In Nederland herinneren tijdens Pasen de matzes (ongerezen broden) nog aan het joodse Pesachfeest. Volgens de Thora moesten de joden vlak voor hun vertrek in opdracht van God snel brood bakken zonder daar zuurdesem aan toe te voegen (Exodus 12:8). Deze matzes worden vóór Pasen verkocht door supermarkten en tijdens Pasen gegeten door zowel joden, christenen als niet-christenen.

Meer info op Wikipedia

Bron: Wikipedia

 


Copyright © Moederlief.nl, 2017 - 2018. All Rights Reserved.